Skip to main content

Health

Soms is het lichaam uit balans en heeft het even iets extra’s nodig. Bewustwording van je leefstijl is een belangrijk onderdeel voor herstel van de natuurlijke balans. Het lichaam kan op natuurlijke wijze zelf herstellen bijvoorbeeld door de afvoer van afvalstoffen. Ik geef alle behandelingen met zorg en persoonlijke aandacht.
TuiNa massage

TuiNa therapie

TuiNa wordt dus naast acupunctuur als volwaardige therapie al duizenden jaren toegepast. Heden ten dage heeft bijna elk Chinees ziekenhuis zijn eigen TuiNa afdeling. In het universitair medisch onderwijs neemt de TuiNa studie en praktijk een belangrijke plaats in. In 1987 werd de Chinese TuiNa Association opgericht en de laatste jaren wordt er steeds meer gepubliceerd over succesvol onderzoek op dit gebied. De combinatie van TuiNa en acupunctuur begint een belangrijke plaats in te nemen in China, evenals in de V.S. en Europa.
TuiNa therapie is zeer effectief voor preventie en voor op genezing gerichte behandeling. Door de yinne en yange aspecten van de lichaamsenergie in balans te brengen en de circulatie van Qi en Bloed te bevorderen kunnen, op een deskundige manier toegepast, vele ziektes worden genezen.
Wanneer ik een TuiNa behandeling geef, ben ik zeer geconcentreerd in mijn eigen lichaamscentrum (Yi) en haal van daaruit de innerlijke kracht om mijn handen het juiste werk te laten doen. Zo kan ik blokkades opheffen en de circulatie van Qi en Bloed bevorderen. Zo wordt een yin-yang balans geschapen, wordt de energie van het lichaam versterkt, kunnen blokkades worden opgeheven, worden de innerlijke organen in evenwicht gebracht. Zo kan ik koorts laten dalen, pijn verzachten, gewrichten beweeglijk maken, etc.

Voetreflex STER-therapie

De ster-therapie is een nieuwe zachte vorm van voetreflexologie. De essentie van Ster-therapie is het toevoegen van positieve energie, via de voetzolen, aan plekken die een tekort aan energie hebben.
De punten onder de voet, die ook wel meridianen worden genoemd, staan in verbinding met de energiebanen in het lichaam. Het zelfgenezingsproces in het lichaam wordt geactiveerd en regulerende invloeden ontstaan die genezing tot gevolg heeft.
De massage is geschikt voor jong en oud en is een behandelmethode voor klachten zoals: hoofdpijn, depressie, vermoeidheid, menstruatiepijn, verkoudheid, gespannen/onrustig zijn, slapeloosheid, pijnklachten en koude handen en voeten.
De voetreflexmassage kan ik ook bij je thuis geven.
Voetreflexmassage

Gua Sha

Gua Sha massage bij Health Hair & Beautysalon Angelie

Gua Sha is een schraaptechniek, die vrijwel in alle oude culturen door artsen en de gewone bevolking werd toegepast. Het schrapen werd met verschillende instrumenten gedaan, zoals hoorn, koperen muntjes, porseleinen lepels en met jade steen. Het schrapen veroorzaakt rode vlekken of strepen. Hoe grotere stagnatie er zit, hoe donkerde de verkleuring is.
Gua Sha wordt gebruikt bij diverse problemen, zoals verkoudheid, hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, spierpijn etc. Vroeger werd de kennis overgedragen van vader op zoon. Tot op heden wordt Gua Sha toegepast in de Aziatische culturen en sinds kort ook in Nederland.
Binnen de TCM (TuiNa Chinese Massage) neemt Gua Sha een belangrijke plaats in. Gua Sha betekent letterlijk: ‘de ziekte eruit schrapen’.

Reiki

Reiki is een simpele techniek om genezende energie over te brengen.
Dit doe ik via de voeten en plekken waar extra energie nodig is. Het ontspant lichaam, geest en emoties.
Het zal jezelf en anderen in balans brengen.
De Reiki beginselen zijn richtlijnen en bieden ondersteuning in ieders ontwikkeling.
Maak je vandaag
geen zorgen ❖
Roep vandaag geen woede
of boosheid op ❖
Eer je vader en moeder
je leermeesters en ouderen ❖
Leef oprecht ❖
Toon dankbaarheid aan
elk levend wezen ❖

Cupping

Cupping bij Health Hair & Beautysalon Angelie

Cupping is een techniek om wind-koude uit te drijven, Oi/bloed stagnatie en pijn op te heffen. Dit gebeurt door potjes (glazen, bamboe, aardewerk, plastic) op de huid te plaatsen en in het potje een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en een betere lymfe circulatie ontstaat. Hierdoor worden de afvalstoffen beter afgevoerd en nieuw lymfevocht in omloop gebracht, waardoor weefsels beter gevoed worden en het immuunsysteem wordt versterkt. Bloed wordt gezuiverd, verstopping wordt naar boven getrokken, rode en witte bloedcellen worden aangemaakt en het verwijdert de verzuring. Stimuleert het zenuwstelsel, vooral op de rug, waardoor ook de verschillende organen worden gestimuleerd en zo beter worden aangestuurd. Deze stimulatie heeft een extra effect op langere termijn, het verbetert namelijk de weerstand.

De eerste geschriften over cupping dateren van 281 na Christus. De Egyptenaren en de Grieken, maar ook bij de Indianen gebruikt. De eerste cups waren van hoorns van runderen, door middel van vuur vacuüm getrokken. Ze werden toen gebruikt voor het onttrekken van etter en bloed uit zweren. Wat ik in mijn salon gebruik zijn plastic cups en die worden vacuüm getrokken door een vacuümpomp/pistool.
Te gebruiken bij stagnatie van energie en bloed doorstroming, van het binnen dringen van virussen en bacteriën, kou, wind en vocht. Verkoudheden, astma, verteringsproblemen, huidproblemen, tennisarm, golfarm, achillespeesontsteking, slijmbeursontsteking, enz.

Magnesium

Ik werk o.a. met magnesium. Magnesium verlicht en ontspant bij:
 • Stress
 • Reumatische aandoeningen
 • Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)
 • Vermoeidheid en slapeloosheid
 • Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers
Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat magnesium werkt bij hartritmestoornissen, hoofdpijn en depressie. De werkzame stof is magnesium(chloride), na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens, Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen. Ik gebruik magnesium van Zechsal. Je kunt producten uit het assortiment van Zechsal bij mij bestellen.
Magnesiumvoetenbad bij Health Hair & Beautysalon Angelie
Tip: als de olie een prikkelend of branderig gevoel geeft, is dit niet erg. Je kunt een andere plek proberen, of de olie verdunnen met water (bv. 1 op 1).

Checklist Magnesiumtekort

Geef op een schaal van 1 tot 10 aan in hoeverre je last hebt van onderstaande klachten. 1 is nooit/helemaal niet. 10 is in zeer ernstige mate. Je vult deze vragen vooraf en na drie weken gebruik in. Stel vervolgens zelf je diagnose!
 • Kramp:
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Pijnlijke spieren & gewrichten:
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Spanning of stress:
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Slapeloosheid:
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Weinig energie:
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Hoofdpijn:
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Huidklachten (bv. eczeem, psoriasis):
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Na drie weken gebruik heb je een goede indicatie of je magnesiumbalans is verbeterd en je klachten zijn verminderd.
N.B. Mensen met ernstige nierproblemen en een extreem lage hartslag wordt geadviseerd om eerst een arts te raadplegen voor ze de Zechsal producten gaan gebruiken. Zechsal is een product van Noordzorg b.v. te Veendam.

Healthcheck

Healthcheck houdt in dat ik door middel van vragen stellen, bloeddrukmeting, tong en polsdiagnose en nog wat andere testjes je gezondheid op deze onderdelen check. Je krijgt tips en informatie mee, zodat je je gezondheid kan verbeteren. Eventueel kun je kijken wat ik voor je kan betekenen met de behandelingen die ik geef.

Download hier de vragenlijst voor het intakegesprek

Detoxprogramma

Detoxprogramma van Vicopura bij Health Hair & Beautysalon Angelie

WAAROM DETOXEN (ONTGIFTEN)?

Afvalstoffen in het lichaam kunnen leiden tot verstoringen van stofwisselingsprocessen, stijve spieren, ontstekingen, mentale spanningen, huidproblemen, haaruitval etc.
Door ontgiften(detoxen) blijft het lichaam vitaal en energiek. Korte detoxkuren, zoals sapvasten hebben vaak maar beperkt resultaat. Het lichaam heeft dan te weinig tijd om jarenlang opgebouwde toxines volledig af te voeren.
Dit detoxprogamma wordt rustig opgebouwd om eventuele blokkades in de ontgifting stap voor stap op te lossen.

Eerste stap is de voorbereiding: zorgen dat het in het lichaam los zwevende toxines kwijt kan. Een goede werking van lever, darm en lymfe is hiervoor essentieel. In de tweede en derde stap wordt het losmaken van vastzittende toxines steeds intensiever. De nadruk ligt op het ontgiften van lymfe, bindweefsel. Nieren en zorgen voor een sterke mineraalhuishouding. In iedere stap is gezonde voeding, veel water drinken en lichaamsbeweging belangrijk.
Ook basische lig- of voetbaden komen in iedere stap terug. Hiermee wordt de huid en het lymfesysteem gereinigd. Veel toxines worden op deze manier uitgescheiden, zonder dat de nieren ermee belast worden. Gebruik je medicijnen of bent je onder behandeling bij een arts, vraag dan of dit ontgiftingsprogamma je reguliere behandeling nadelig kan beïnvloeden. Bij gebruik van pijnstillers, bloeddrukverlagers of andere medicijnen bv. dient er voorzichtig ontgift te worden met regelmatige controles.
Vicopura Basenwelt

SOORTEN TOXINES

Toxines zijn stoffen die het lichaam belasten. Er zijn interne en externe toxines. Externe toxines zijn pesticides, medicijnen, hormoonverstoorders, drugs, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, zware metalen etc. Interne toxines zijn restanten van onze stofwisseling, vertering en vervanging van oude cellen. Dit is de grootste hoeveelheid afvalstoffen die het lichaam belasten. Heel veel mensen produceren meer afvalstoffen dan ze uitscheiden. Op termijn leidt dit tot problemen, dit is goed terug te zien in het bloed. Binnenkort kun je in mijn praktijk bloedonderzoek ondergaan om dit te diagnoticeren. Heb je interesse of wil je meer informatie over dit detoxprogamma, neem dan contact met mij op.

Pijnbestrijding met acupunctuur

Pijn kan heel vervelend zijn en kan je leven beheersen. Daarnaast is pijn een natuurlijk signaal dat er iets mis is in je lichaam.

Bij acupunctuur wordt gekeken waar in het lichaam de energie niet of niet voldoende kan stromen. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan en kunnen afvalstoffen zich ophopen in het lichaam. Bij acupunctuur wordt de pijn verminderd door met naalden die plekken aan te prikken, zodat blokkades worden opgeheven en de energie weer kan gaan stromen.

Ik werk volgens een protocol: ik kijk waar de pijn zit en welke meridiaan hierbij betrokken is. Van daaruit heb ik een aantal acupunctuurpunten die ik aan prik om op die plek in jouw lichaam zo veel mogelijk beweging te creëren. Door dit te realiseren wordt de blokkade opgeheven en zo ook de pijn. Met één of meerdere behandelingen kan dit gerealiseerd worden, afhankelijk van de soort klacht en hoe lang de klacht er al is.

Deze methode kan verlichting bieden bij klachten zoals: tennisarm, golfarm, nek, schouder, rug, beenklachten, enz.

Acupunctuur

Droog en Levend Bloed Analyse

levend bloed analyse voor het herkennen van stofwisselings- en immuunsystemen

Levend Bloed Analyse

Levend bloed analyse is heel geschikt voor het herkennen van stofwisselings- en immuunsystemen. Door middel van het afnemen van een paar druppeltjes bloed via een vingerprikje, kunnen we heel veel aan jouw bloed aflezen. Er wordt gewerkt met een preparaat, waarin de witte en rode bloedcellen uren lang actief kunnen blijven. Vandaar dat er wordt gesproken van levend bloed.

levend bloed analyse voor het herkennen van stofwisselings- en immuunsystemen
Hier kunnen we afwijkingen zien in de vorm van zowel de rode als de witte bloedcellen. We kunnen schimmels traceren en soms zelfs parasieten zien in het bloed. Je kijkt zelf rechtstreeks mee via een beeldscherm wat is aangesloten op de microscoop. Datgene wat we waarnemen wordt direct met je besproken. Er zijn ruim 30 verschillende vervormingen van de rode bloedcellen mogelijk en diverse soorten witte bloedcellen en andere bloeddeeltjes. Deze beelden worden in de natuurgeneeskunde vaak op heel verschillende wijze verklaard.
levend bloed analyse voor het herkennen van stofwisselings- en immuunsystemen
Er zijn bijvoorbeeld diverse soorten vervormingen van rode bloedcellen die duiden op ijzertekort, maar elk van deze vervormingen kan ook 2 of meer andere oorzaken hebben. In het geval van ijzertekort kun je de oorzaken bijvoorbeeld zoeken in de voeding, maagproblemen, dunne- of dikke darmverstoringen, menstruatie of andere oorzaken van anemie.
droog bloed analyse als scan voor verstoringen in het bloed

Droog Bloed Analyse

De uitstrijk van het bloed kan gebruikt worden als snelle scan om te zien of er grote verstoringen zijn in het bloed. Het geeft een goed beeld van eventuele mineralentekorten in het lichaam die bij verzuring spelen.
droog bloed analyse als scan voor verstoringen in het bloed
De vrije radicalentest is veel bekender en hierop zijn zeer diverse visies ontwikkeld. Oorspronkelijk is deze test ontwikkeld om de snel de samenstelling van het bloed te kunnen beoordelen. Dr. Bradford heeft aangetoond hoe vrije radicaalschade dit bloedbeeld beïnvloeden. De activiteit van vrije radicalen kan met deze test zeer goed beoordeeld worden. Van buiten af staat ons lichaam bloot aan vrije radicalen door o.a. straling, luchtverontreiniging, synthetische toevoegingen in voedsel, lichamelijke overbelasting, stress, zware metalen etc.

Kom je voor tweede analyse, dan kan je bij de tweede analyse kijken of je bloed verbeterd is door eventuele aanpassingen in je levensstijl of het gebruik van de aanbevolen supplementen.

Let wel! Levend en droog Bloed Analyse is een analyse en geen diagnose. Voor een diagnose dien je te allen tijde contact op te nemen met je huisarts of behandelend arts. Indien ik daar aanleiding toe zie, zal ik je adviseren om bij je arts langs te gaan.

Moxa behandeling

Moxa is een andere naam voor artemisia vulgaris of bijvoet kruid. Het word gebruikt om punten of delen van het lichaam te behandelen door aan te steken en boven de aangedane delen te bewegen. Het kruid geeft een weldadige infrarood straling waardoor de patiënt een rustgevende diepe warmte ervaart.

Moxa is heel goed te herkennen aan zijn geur. Het is een redelijk sterke geur en wordt regelmatig gelinkt met marihuana. Moxa is niet rookbaar, want het is een giftig kruid.

Eigenlijk is de warmte maar een bijproduct, de echte werking van moxa is dat de Oi (energie) en Yang (beweging) genereert. Moxa beïnvloed rode en witte bloedcellen en stimuleert de hormoonproductie waardoor er een betere bloedcirculatie ontstaat.

Indicaties:

 • Bij moeheid/gebrek aan energie
 • zwakte
 • Slapeloosheid
 • Chronische pijnen
 • Littekens
 • Reuma en artritis
 • Snelle verdwijnen van blauwe plekken
 • Beinvloed maag en darmen
 • Versterkt de immuunsysteem
 • Verbetert de circulatie van Oi (energie) en bloed

Contra indicaties:

 • Niet bij koorts
 • Te hoge bloeddruk
 • Extreme vermoeidheid
 • Niet onder de 12 jaar

Bij zwangerschap, behalve met stuitligging van het kind, kunnen we er mee draaien.