Skip to main content

Gezondheid Reset en Darmkuur

Deze reset is ontwikkeld door een arts. De gezondheid reset is geen dieet, maar een kuur waarbij het lichaam van een suikerstofwisseling omgezet wordt naar een vetstofwisseling.
Het effect daarvan is dat je bewuster omgaat met gezonde voeding waardoor je een gezond en vitaal lichaam krijgt!

Daarnaast val je er ook nog wat kilo’s mee af zonder jojo effect! Je gaat puur en gezond eten, zonder maaltijdvervangers. Hierdoor word je ook bewuster van hetgeen voeding met je doet.

Kernpunten van de kuur

Kernpunten van de kuur zijn:

 • resetten van de hypothalamus.
  De hypothalamus is een onderdeel van de hersenen die o.a. slaap-waakritme regelt, het eetgedrag, houdt verslavingen in stand en is verantwoordelijk voor de vetstofwisseling. Opslag van overtollig vet wordt ook veroorzaakt door een verstoring in de hypothalamus.

 • door hoogwaardige voedingssupplementen geen roofbouw op je lichaam en zorg je dat gif en afvalstoffen het lichaam verlaten.

 • weinig tot geen hongergevoel.

 • spiermassa en botten blijven optimaal.

 • meer energie en verbetering van levenskwaliteit.

 • hormonen komen in balans.

 • verbeterde slaap.

 • gewicht en centimeters verliezen rond de probleemgebieden.

 • door de reset heb je geen jojo-effect omdat je leert welke voedingsmiddelen wel en niet bij jou lichaam passen.

 • neven effect: tussen de 4 en de 12 kilo kwijtraken in 3 weken tijd (ligt natuurlijk aan je startgewicht).

 • (chronische) gezondheidsklachten kunnen verbeteren en bij sommige mensen verdwijnen ze helemaal.

4 fasen

Tijdens de kuur ga je het lichaam detoxen en ontgiften. We eten volgens 4 fasen.

 1. Tijdens de eerste fase mag je heel veel vette producten eten (vooral gezonde), hierdoor zet je je verbrandingsmotor aan. Dit is het belangrijkste stukje van de kuur om de hypothalamus te kunnen resetten.
 2. In fase 2 ga je 21-40 dagen puur en gezond eten volgens een bepaalde lijst met voedingsmiddelen.
 3. In fase 3 ga je langzaam stabiliseren door weer gezonde vetten, noten, zuivel, kaas toe te voegen.
 4. En in fase 4 ga je testen welke voedingsmiddelen wel en niet voor je werken, waardoor je je eigen persoonlijke voedingspatroon ontwikkeld, zodat je geen jojo effect krijgt en je gezondheidsklachten weg blijven.

Omdat ieder lichaam anders is, heeft iedereen andere triggers met voeding.

Het gaat er vooral om tijdens deze kuur dat je de hypothalamus gaat resetten. Dat gedeelte in de hersenen waarin je patronen opgeslagen zitten. Ook eetpatronen. Het is als het ware alsof je een computer laat schoonmaken/resetten. De computer werkt weer beter, kan beter en sneller internetten en downloaden. Zo ook het lichaam.

Begeleiding

Wil je deze reset gaan doen, dan ga ik je uiteraard begeleiden. Je hoeft het niet alleen te doen. Je komt in een besloten groep met allemaal recepten, tips van andere kuurders, informatieve filmpjes en documenten.

Lekkende Darm Syndroom

Voor dat je begint met deze reset kijk ik door middel van een testje (vragenlijstje) in te vullen of er een lekkende darm aanwezig is.

Wat is het Lekkende Darm Syndroom? Het Lekkende Darm Syndroom(Leaky Gut) is een aandoening waarbij de darmwand is beschadigd en meer stoffen doorlaat dan gewenst. Hierbij kunnen de schadelijke stoffen door de darmwand heen via de bloedbaan in het lichaam verspreiden.

Lekkende Darm Syndroom symptomen zijn o.a.: glutenintolerantie (coeliakie), depressie, obesitas, huidklachten, PDS en obstipatie. Verder vermoeidheidsklachten, spierpijn, stijfheid, ontstekingen, allergieën, hoofdpijnklachten, overgang, emotionele disbalans, enz.

Als er een Lekkende Darm Syndroom aanwezig is ga ik die eerst behandelen met een darmkuur (schoonmaken/sanering). Daarna aan de supplementen om je darmen en je lichaam te herstellen (minimaal 6 maanden).

Mijn ervaring

Twee jaar geleden heb ik de darmkuur en de gezondheid reset gedaan, daarvoor was ik bijna elke week ziek met migraine, overgangsklachten en allerlei klachten/pijnen in mijn lichaam.

Het heeft mij veel gebracht; geen last meer overgangsklachten, menstruatie is over, migraine weg, helderder in mijn hoofd, soepeler bewegen en 12 kilo lichter geworden.

Doe je mee? Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je.

Doe je mee?

Het lichaam reinigt zichzelf continu, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen en zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Giftige stoffen en afvalstoffen worden in het lichaam geneutraliseerd en verwijderd uit de weefsels en organen van het lichaam. Ons lichaam reinigt zichzelf dus van nature.

Waarom zou ontgiften dan nodig zijn? Je lichaam reinigt zichzelf toch?

Waarom zou ontgiften dan nodig zijn? Je lichaam reinigt zichzelf toch?

Ons lichaam krijgt het helaas zwaar te verduren door grote hoeveelheden schadelijke stoffen die onder andere in onze voeding, cosmetica, schoonmaakmiddelen, drugs, medicijnen, water en lucht zitten. Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam kan de hoeveelheid giftige stoffen niet aan.

Zodra de lever niet meer in staat is om de grote hoeveelheid schadelijke stoffen te verwerken zullen ze in de bloedbaan blijven zitten, waar ze een disbalans en schade kunnen veroorzaken. Vervolgens worden ze opgeslagen in onze organen en weefsels, en dan met name in de vetcellen, waar ze wel tientallen jaren kunnen blijven zitten. Ook stress, onverwerkte emoties en pijn worden opgeslagen in de vetcellen.

Doe je mee?

Na een ontgiftings periode, waarin je jezelf optimaal reinigt, voedt en ontspant, voel je jezelf echt als herboren! Je huid ziet er gezonder uit, je ogen worden scherper, je energie en vitaliteit nemen sterk toe, je kunt beter slapen, de krampen en pijnen die je had zijn verdwenen en velen raken in die week ook nog een paar kilootjes kwijt. En dat is nog niet alles, je beschermt jezelf ook tegen chronische gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan als gevolg van de duizenden chemische vervuilers waaraan je dagelijks wordt blootgesteld.

Het is een soort APK keuring van je lichaam, terug naar de originele fabrieksinstellingen, met als resultaat een FANTASTISCH gevoel en een goed besef van hoe het er allemaal voor staat in je lichaam.

Angelie in de salon/praktijk

Bewustwording

Door allerlei oorzaken zoals een verkeerde leefstijl, afvalstoffen, gifstoffen, stress, verdriet, pijn kan die thermostaatknop in de loop der jaren een beetje verschuiven. Onbalans, met allerlei lichamelijk ongemakken of chronische aandoeningen is het gevolg. Maar veel mensen kennen ook de eindeloze zoektocht naar een dieet dat wel werkt. Telkens weer je eetpatroon aanpassen en toch steeds niet voldoende kunnen afvallen. Frustratie ten top en frustraties zijn weer emoties….. het cirkeltje is rond.

Doe je mee?

Neem dan contact met mij op en ik help je!

Angelie